Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen op een met gras begroeid en met moerbeihaag omzoomd erf, opklimmend tot de 18de eeuw. Witgekalkt, langgestrekt boerenhuis van vijf traveeën, met jaarankers gedateerd uit "174."; achter links bevindt zich een opkamer. De rechts aansluitende stal in gele baksteenbouw is 19de-eeuws. Evenwijdig achter het woonhuis, een opvallend lang driebeukig schuurvolume in gele baksteenbouw onder pannen zadeldak, eveneens 19de-eeuws. Haaks achter het woonhuis een witgekalkte bakhuis-zomerkeuken, gele bakstenen varkensstallen en bijgebouw. In de loop van 2003-2004 werd het woonhuis heropgebouwd.

• DEVLIEGHER L., De Zwinstreek, in Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen, deel 4, Tielt, 1970, p. 144 (Weststraat nr. 4).

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda