Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing opgetrokken volgens kadaster in de jaren 1910-1912. Half vrijstaande dubbelhuizen van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldaken (nok evenwijdig met straat), later met elkaar verbonden door garages. Bakstenen lijstgevels op gecementeerde en van schijnvoegen voorziene plint; geprofileerde kroonlijsten (vernieuwd bij nummers 156 en 164). Arduinen onderdorpels. Sierankers. Getoogde muuropeningen. Nummers 160-164 met witgeschilderde aanzet- en sluitstenen van ontlastingsbogen; sluitstenen met leeuwenkopjes bij nummer 164. Deels beglaasde en van ijzeren hekwerk voorzien deuren met getoogd bovenlicht (nummers 160-162). Vernieuwd schrijnwerk bij nummers 158 en 164; bewaarde luiken bij nummer 162. Nummer 156 thans in verbouwing, met onder meer verwijdering van schrijnwerk en nieuwe indeling begane grond.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207 : Mutatieschetsen, Sijsele, 1912/2.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda