Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Zwinstraat. Eenvoudige witgeschilderde interbellumvilla in cottagestijl van twee bouwlagen onder haaks op elkaar geplaatste zadeldaken (zwarte mechanische pannen) met overkragende dakranden op houten consoles. Grosso modo L-vormige plattegrond met uitspringende muurvlakken van onder meer driezijdige erker aan straatzijde met leien bedaking. Rechthoekige en getoogde muuropeningen. Nieuw schrijnwerk. Venster in dakverdieping met eenvoudige ijzeren leuning. Inkom onder luifel (leien).

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda