Stedelijke Openbare Bibliotheek Burgemeester Daniel Coens

Beschrijving

Stedelijke Openbare Bibliotheek "Burgemeester Daniel Coens", opgetrokken in 1993-1996 naar ontwerp van Architektuur- en Studiebureau Mark Goffin en Koen Willem (Oostkerke); officieel ingehuldigd in februari 1996.

Kwalitatief hedendaagse architectuur getypeerd door gebruik van klassieke bouwmaterialen (baksteen) en interessante volumewerking van open en gesloten muurdelen. Licht gegolfde bedaking (platen) centraal doorsneden door torenachtige bakstenen uitbouw beglaasd aan bovenzijde. Zuidelijk deel opengewerkt met beglazing en overluifeld. Toegangsgebouw met luifel op pijlers.

• Gemeentearchief Damme, Bouwvergunningen, 304/92.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda