Samenstel van boerenwoningen

Beschrijving

Samenstel van twee éénlagige boerenhuizen, haaks op de straat ingeplant met onverhard erf, afgescheiden van de straat door haag. Opgetrokken volgens kadaster in 1869, circa 1889 uitgebreid met bijgebouw aan de straat.

Dubbelhuizen met gecementeerd en verankerd gevelparement onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen); nummer 44 onder lagere nok met centraal dakvenster; nummer 42 met aflijnende getrapte fries. Getoogde muuropeningen; betegelde onderdorpels en luiken. Bewaard schrijnwerk (T-ramen) met grote roedeverdeling. Deuren met getoogd bovenlicht. Bij nummer 44, kleine aanbouw onder lessenaarsdak en losstaand, deels beplankt bakstenen bijgebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207 : Mutatieschetsen, Sijsele, 1869/5, 1891/34.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda