Boswachterswoning van het domein Rijckevelde

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Oude Spoorweg. Voormalige boswachterswoning van het domein Rijckevelde, gebouwd in 1932 langs de dreef naar het neogotische kasteel. Laag woonstalhuis in rode baksteenbouw onder pannen zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig met Rijckeveldestraat). Dubbelhuis van drie traveeën, lijstgevel doorbroken met rechthoekige muuropeningen onder rechte latei. Bewaard rood geschilderd houtwerk: deur met gedeeld bovenlicht, beluikte vensters; drie smalle zondervensters in rechterzijpuntgevel. Ten zuiden aansluitend, iets lagere stal met kleine stalvensters en staldeur in zijpuntgevel.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda