• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Half vrijstaande interbellumwoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Bakstenen lijstgevel op arduinen plint, deels gecementeerd en verlevendigd door witschildering van onder meer erker, borstwering, lateien en geveldecoratie; arduinen onderdorpels. Venstertravee gemarkeerd door driezijdige erker met leien afdekking op getrapte console, oplopend tot boven de kroonlijst in puntgevel voorzien van tandfries. Guirlandemotief in borstwering van erker en in deurtravee. Rechthoekige muuropeningen met grotendeels bewaard en geschilderd houtwerk; op begane grond schuiframen met bovenlicht voorzien van geometrische roedeverdeling. Deels beglaasde deur en rechthoekig bovenlicht, beide voorzien van fraai gestileerd gietijzeren hekwerk.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda