Beschrijving

Langgestrekt 19de-eeuws woonhuis, thans deels heringericht als handelshuis. Eénlagige baksteenbouw van zeven traveeën onder overkragend zadeldak (nok evenwijdig met straat; Vlaamse pannen); tandfries en licht uitkragende druiplijstjes boven getoogde en beluikte muuropeningen. Bewaard houtwerk met grote roedeverdeling.

Links ervan bijhorend éénlagig dubbelhuis onder dito zadeldak.

Recentere, achterliggende bijgebouwen.

Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Santy P. & Snauwaert L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Callaert, Gonda, Hooft, Elise

Aanvullende informatie

Het voorheen links ervan gelegen, bijhorend éénlagig dubbelhuis werd gesloopt circa 2008-2009. Het langgestrekte 19de-eeuws woonhuis van zeven traveeën is wel bewaard, maar onderging aanpassingen. De luiken zijn verwijderd, het houten schrijnwerk werd vernieuwd en de vier linkertraveeën werden opengewerkt.