Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapel gebouwd in 1954 op initiatief van de Sijseelse pastoor Jozef Berten. Kleine bakstenen kapel met verwerking van onder meer natuurstenen consoles, onder pannen zadeldak (nok loodrecht op straat); aan weerszijden uitlopend op smalle steunberen. Opengewerkte top waarin klokje. Centraal, smalle rondboognis waarin deels beschadigd Onze-Lieve-Vrouwbeeld; kleine lege beeldnis onderaan.

• VERNIEST R.; DE LEYN H.; RAMAN D., De Damse Kapellenroute, Heemkundige Kring v.z.w. 't Zwin Rechteroever Grondgebied Damme, Damme, 2004, p. 16.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda