Beschrijving

Hoeve minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, reeds weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1845), doch vermoedelijk ouder zie volume weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778); woonhuis vermoedelijk aangepast in het interbellum. Ondiep voorerf, deels afgescheiden van de straat door haag; betonnen erfpijlers met bolbekroning en ijzeren hek, dito zij-ingang aan westzijde. Eénlagig boerenhuis onder mansardedak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen); nieuwe dakkapellen. Dubbelhuis van vijf traveeën met verankerde en geschilderde lijstgevel op gecementeerde en van schijnvoegen voorziene plint. Muuropeningen onder rechte lateien. Deels beglaasde deur voorzien van geometrische ijzeren hekjes. Aan westzijde, aanpalende lagere stal, deels witgekalkt met gepekte plint onder overkragend zadeldak (Vlaamse pannen). Kleine stalopeningen; tweedelig staldeurtje en laaddeur in westzijgevel.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda