erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
79059
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79059
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dwars op de straat ingeplant 19de-eeuws woonhuis, vermoedelijk het boerenhuis van thans verdwenen hoeve. Op de plaats van de woning staat reeds een volume aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als onderdeel van een hoeve met U-vormige opstelling. Dubbelhuis van beschilderde baksteen, licht getoogde muuropeningen met bewaarde luikjes. Deur in voor de streek typische bakstenen omlijsting met druiplijst.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Boerenwoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79059 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.