erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
79059
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79059
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dwars op de straat ingeplant 19de-eeuws woonhuis, vermoedelijk het boerenhuis van thans verdwenen hoeve. Op de plaats van de woning staat reeds een volume aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als onderdeel van een hoeve met U-vormige opstelling. Dubbelhuis van beschilderde baksteen, licht getoogde muuropeningen met bewaarde luikjes. Deur in voor de streek typische bakstenen omlijsting met druiplijst.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, (onuitgeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2005


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79059 (Geraadpleegd op 18-06-2021)