erfgoedobject

Samenstel van burgerhuis en winkel

bouwkundig element
ID
79093
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79093
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

IJzerhandel zogenaamd "COPPIN" met tweede ingang langs de Vijverhoek. Samenstel van twee burgerhuizen met aangepaste begane grond uit het begin van de 20ste eeuw en naastgelegen winkel/woonhuis uit de jaren 1940. Lijstgevels van rode baksteen met decoratief uitgewerkt parement. Pui van zwartgeglazuurde tegels. Interieur met lanterneau op de eerste verdieping.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, (onuitgeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2005


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Samenstel van burgerhuis en winkel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79093 (Geraadpleegd op 18-06-2021)