Art-decoburgerhuis

Gemeente Avelgem

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Art-decoburgerhuis

Typologieburgerhuizen
Stijlart deco
DateringWO II, na WO II

Beschrijving

Doorniksesteenweg nr. 127. Art-decoburgerhuis uit de jaren 1940, getypeerd door de doorgetrokken erker en de decoratieve metselverbanden. Fraai portaal met geelgeglazuurde tegels, bewaard houtwerk met glas-in-loodboven- en zijlichten.

Bron: De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, (onuitgeven werkdocumenten).

Auteurs: De Gunsch, Ann & De Leeuw, Sofie