Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Twee enkelhuizen van rode baksteen verfraaid door fries met overhoekse muizentand. Rechthoekige muuropeningen met ijzeren I-balken op de benedenverdieping. Vernieuwd schrijnwerk.

Nummer 166, met opschrift "ESTAMINET DU BETONNEUR", verwijzend naar de twee betonfabrieken, "Firma Lanneau" en "Roi du béton Vancamelbeke" in de omgeving.

• De groote fabrieke... ideeën voor herbestemming van industrieel erfgoed in Avelgem, historische nota, Geschied- en Oudheidkundige Kring Avelgem, Avelgem, s.d., p. 11.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie