Directeurswoning bij spinnerij Leurent

Beschrijving

Voormalige directeurswoning van de spinnerij zogenaamd "Leurent", uit het begin van de 20ste eeuw. Enkelhuis van rode baksteen verfraaid door het gebruik van witte sierbaksteen voor onder meer fries, casementen, borstwering en ontlastingsbogen. Licht getoogde muuropeningen met bewaard schrijnwerk. Blind venster opgevuld met visgraatmotief.

• De groote fabrieke... ideeën voor herbestemming van industrieel erfgoed in Avelgem, historische nota, Geschied- en Oudheidkundige Kring Avelgem, Avelgem, s.d., p. 11.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Het schrijnwerk werd vernieuwd.