Directeurswoning bij spinnerij Leurent

Beschrijving

Voormalige directeurswoning van de spinnerij zogenaamd "Leurent", uit het begin van de 20ste eeuw en gelegen binnen het dorpsgezicht beschermd bij M.B. van 8/12/2000. Enkelhuis van rode baksteen verfraaid door het gebruik van witte sierbaksteen voor onder meer fries, casementen, borstwering en ontlastingsbogen. Licht getoogde muuropeningen met bewaard schrijnwerk. Blind venster opgevuld met visgraatmotief.

• De groote fabrieke... idee├źn voor herbestemming van industrieel erfgoed in Avelgem, historische nota, Geschied- en Oudheidkundige Kring Avelgem, Avelgem, s.d., pagina 11.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie