erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
79149
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79149
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve, bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen verfraaid door friesjes en gegroepeerd rond een verhard erf. Vermoedelijk oude site, zie aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Huidig gebouwenbestand te dateren in het laatste kwart van de 19de eeuw, zie jaaranker met datum "1873" op woonhuis en "1876", af te lezen op de schuur. Ten zuidoosten het woonhuis, deur in een voor de streek typische omlijsting van zwarte baksteen. Ten zuidoosten, restant van oude schuur; heiligennis en vlechtingen in zuidelijke zijpuntgevel. Ten zuidwesten de stal met afgeschuinde hoek, getypeerd door vlechtingen in de westelijke zijpuntgevel.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, (onuitgeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79149 (Geraadpleegd op )