• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve, vermoedelijk met 18de-eeuwse kern. Bakstenen bestanddelen onder zadeldaken met semigesloten opstelling gegroepeerd rond een verhard erf. Site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Westelijke erfoprit, ten noorden het woonhuis, getypeerd door vlechtingen in westelijke zijpuntgevel. Licht getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk, deur in een voor de streek typische omlijsting van zwarte baksteen. Ten oosten de schuur en ten zuiden, stalvleugel met vlechtingen in westelijke zijpuntgevel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie