Rij van winkel-woonhuizen

Gemeente Avelgem

• Inventarisatie Avelgem (geografische inventarisatie: 01-01-2004 - 31-12-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Rij van winkel-woonhuizen

Typologiewinkels
Dateringvóór WO I, na WO II

Beschrijving

Stationsstraat nummers 9-13. Rijtje van winkel-woonhuizen uit het begin van de 20ste eeuw. Lijstgevels van rode baksteen met aflijnende fries, verfraaid door het gebruik van sierbaksteen voor o.m. muurbanden en ontlastingsbogen. Nummer 13, linkertravee oplopend in versneden puntgevel, casement omlijnd door gele sierbaksteen. Begane grond, volgens bouwplan aangepast in 1947, naar ontwerp van R. Charles.

• GEMEENTEARCHIEF AVELGEM, Bouwaanvragen 874.1, nummer 47/019.

Bron: De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, (onuitgeven werkdocumenten).

Auteurs: De Gunsch, Ann & De Leeuw, Sofie