erfgoedobject

Boerenarbeiderswoning

bouwkundig element
ID
79269
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79269
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Baarmstraat. Dwars op de straat ingeplant boerenarbeidershuis. Volume aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Langgestrekte gewitte lijstgevel op gepikte plint. Getoogde vensters met luiken en onderdorpels van gebakken tegels. Behouden handpomp. Gesloten straatgevel met sporen van vakwerk, zie de uiteinden van de ankerbalken met pen- en gatverbinding.
Erf van straat gescheiden door bakstenen muur en hek.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Boerenarbeiderswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79269 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.