Imposant laat-18de-eeuws herenhuis

Gemeente Avelgem
Locatie Doorniksesteenweg 401, Avelgem (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Avelgem (adrescontroles: 06-11-2007 - 06-11-2007).
  • Inventarisatie Avelgem (geografische inventarisatie: 01-01-2004 - 31-12-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Imposant laat-18de-eeuws herenhuis

Beschrijving

Doorniksesteenweg nr. 401. Imposant laat 18de-eeuws herenhuis met later gecementeerd parement. In oorsprong aan de straat afgezet door ijzeren hek cf. oude prentbriefkaarten. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Lijstgevel bekroond door fronton. Opvallend portaal met rechthoekige vleugeldeur met bovenlicht gevat in hardstenen omlijsting met kroonlijst. Bordes.

Bron: De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, (onuitgeven werkdocumenten).

Auteurs: De Gunsch, Ann & De Leeuw, Sofie