Klooster

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster en school

Voormalig klooster en bijhorende school opgetrokken circa 1887-1888.

Kloosterhuis: verankerde (sierankers) baksteenbouw onder pannen zadeldak. Traditionele lijstgevel verfraaid door de aflijnende fries met uitgelengd dropmotief. Getoogde muuropeningen onder doorgetrokken arduinen druiplijstje. Vernieuwd schrijnwerk vermoedelijk naar oud model. Boven de deur beglaasd muurnisje met heiligenbeeld.

Links van het klooster klassenvleugel. Langgestrekte bakstenen vleugel geritmeerd door getoogde vensters. Aansluitende lagere recente vleugel en ten westen recente klassenvleugel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

De klassenvleugel links van het kloosterhuis is inmiddels gesloopt en vervangen door nieuwbouw.