Herdenkingsmonument Wereldoorlogen

Beschrijving

Na de Tweede Wereldoorlog geplaatst op het voorplein aan de parochiekerk links van het Boerenkrijgmonument. Gedenkteken, stilistisch geïnspireerd op de Griekse tempelarchitectuur, naar verluidt een ontwerp van Vic(tor) Temmerman (Overmere). Realisatie door steenkapper Albert Verdonck uit Overmere (zie gevelsteen).

Massief hardstenen monument op een lage sokkel met verjongende zuilen op de vier hoeken, bovenaan afgedekt door een plat dak. Centraal in de open ruimte een kleine hardstenen gedenksteen met het opschrift "aan onze helden" evenals de vermelding van de namen van de gesneuvelden.

• Mondelinge gegevens verstrekt door de Heer De Block, Overmere, 2005.
  • Overmere ons dorp, Overmere, 1992, p. 30.