• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Jonkershovestraat nr. 40. Burgerhuis uit de jaren 1920. Parement van gele sierbaksteen, afgelijnd door kantelen, ter hoogte van het risaliet accentuering door trapgeveltje met windwijzer. Korfbogige muuropeningen onder strek van oranje baksteen, ook metselaarsteken. Deels bewaard houtwerk, o.m. van de deur.

Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, GemeenteĀ  Houthulst, Deelgemeenten Jonkershove, Klerken en Merkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL24, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol