Samenstel van handelshuizen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Beukhoutstraat. Samenstel van voormalige handelshuizen, voorheen beenhouwerij en herberg zie inscripties. Aansluitende lage stalling. Rondboogdeuren in een geriemde omlijsting, waarboven inscriptie "BEENHOUWERY" en "HERBERG DE ZOETEN INVAL", voorheen bekroond door dakvenster. Rechthoekige muuropeningen onder latei en getoogde ontlastingsboog.

• LESAGE X., SCHACHT J e.a., Houthulst als zelfstandige gemeente, in Bijdrage tot de geschiedenis van Houthulst. Van 19de-eeuwse parochiestichting tot gemeente (1928), Brussel, 1988, p. 58-60 (iconografie).

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn