erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
79447
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79447

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Achteringelegen villa bereikbaar via dreef, naar verluidt van 1946 en naar ontwerp van architect De Meyere (Kortrijk). Gelegen ten noorden van de straat in gebied dat op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van 1911 nog aangeduid als een uitloper van het "Bos van Houthulst". Villa gelegen in ruime beboomde tuin, onder meer met Heilig Hartbeeld op bakstenen sokkel.

Groot volume van twee bouwlagen onder overstekend pannen zadeldak met rechter dakschild, vooruitspringend laag volume met garage. Bepleisterde gevels, plint met imitatiebreuksteen. Sobere lijnvoering van rechthoekige muuropeningen en risaliet met portaal.


Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente  Houthulst, Deelgemeenten Jonkershove, Klerken en Merkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL24, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79447 (Geraadpleegd op )