Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

Beschrijving

Terreststraat nr. 15/ Nieuwstraat. Vrijstaand arbeidershuis uit de jaren 1920. Diephuis gelegen in tuin, afgesloten met ijzeren hek tussen witgeschilderde betonnen paaltjes met bolbekroning. Zadeldak met verzorgd windbord en gootlijsten. Rechthoekige muuropeningen onder witgeschilderde lateien met siermotieven. Bewaard houtwerk.

Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, GemeenteĀ  Houthulst, Deelgemeenten Jonkershove, Klerken en Merkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL24, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol