Op hoek gelegen wegkruis

Beschrijving

Terreststraat z.nr. (rechts van nr. 115)/ Slijpstraat. Op hoek gelegen wegkruis, tevens op het hoogste punt van het gehucht "Terrest". Ijzeren kruis met lantaarn vermoedelijk uit de jaren 1920. Bakstenen sokkel, rondom perkje met vernieuwde muur.

Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, GemeenteĀ  Houthulst, Deelgemeenten Jonkershove, Klerken en Merkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL24, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Vanneste, Pol, Missiaen, Halewijn