Wederopbouwhoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met de Stokstraat. Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920. Vormt samen met de hoeve aan de Jonkershoevestraat nummer 158 een beeldbepalend geheel aan de hoek Jonkershovestraat/ Stokstraat/ Groenebosdreef, onder meer met accent op de erftoegangen.

Hoeve met losstaande geelbakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Boerenhuis met voorgevel naar de Jonkershovestraat gericht. Vernieuwd houtwerk, doch typische elementen bewaard als aandaken met vlechtingen. Links aansluitend bij het huis, toegangspoort. Links van de poort, bakhuis van het tweeledige type. Schuur- en stalvolume op L-vormige plattegrond. Rechthoekige muuropeningen onder lateien, tevens korfboogpoort.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn