Vrijstaand burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Holleweg nr. 7. Vrijstaand burgerhuis, van 1926 cf. jaarsteen, voortuin (vernieuwde afsluiting). Rode baksteenbouw - verlevendigd door banden van witte sierbaksteen - onder pannen schilddak, gecementeerde plint met casementen en sierlijsten. Markerende houten erker met geprofileerde rolluikkasten en gootlijst op consoles, erboven ingewerkt heiligennisje. Portaal bereikbaar via trapjes, recentere betonnen portiek. Verzorgde beglaasde vleugeldeur met snijwerk en smeedwerk.

Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, GemeenteĀ  Houthulst, Deelgemeenten Jonkershove, Klerken en Merkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL24, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol