Mariakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mariakapel

Beschrijving

Holleweg nr. + 6. Mariakapel vermoedelijk uit de jaren 1920, wellicht dateren enkel het vernieuwd rondboogportaal en interieur van 1945. Rode baksteenbouw op rechthoekige plattegrond en onder pannen zadeldak. Interieur: eenvoudig altaar met Onze-Lieve-Vrouwbeeld, bidruimte afgescheiden d.m.v. ijzeren hekwerk met inscriptie "PAX".

DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Klerken, s.l., s.d.

Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, GemeenteĀ  Houthulst, Deelgemeenten Jonkershove, Klerken en Merkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL24, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol