• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Nummer 31, burgerhuis uit de jaren 1920. Rode baksteenbouw verlevendigd door banden, vensteromlijstingen en hoekkettingen van gele baksteen. Getoogde muuropeningen, bewaard houtwerk met T-indeling, paneeldeur.

Gelijkaardig is het oorspronkelijk lage boerenarbeidershuis op nummer 35, nu met één bouwlaag verhoogd (wellicht oorspronkelijk mansardedak), markerend is hier ook de indeling huis/ poort/ stalling.

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol
Datum  :

Aanvullende informatie

Het huis werd bewoond door Hilaire Parmentier, gemeentesecretaris van Klerken. Het werd niet gebouwd in 1920, maar wel voor de oorlog 1914-1918. Mijn grootvader, kocht het op 30 augustus 1910 (notaris Thiburce Proot te Woumen). Het huis is quasi, en als omzeggens als enige, ongeschonden uit de oorlog gekomen.
Auteurs : Parmentier, Yves