Beschrijving

Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve. Wederopbouw naar vooroorlogse inplanting, zie aanduiding van de hoeve op de kaart van Ph. Vandermaelen (circa 1850) en de Ferrariskaart (1770-1778). Losstaande bestanddelen rondom het erf gegroepeerd. Aan de straatzijde, boerenhuis met links bewaarde roodbakstenen opkamer uit de 19de eeuw; getoogde en rondbogige muuropeningen (linker zijgevel) met vernieuwd houtwerk. Ten westen van het erf, grote dwarsschuur met markerende hoeksteunberen. Centraal op het erf, markerend klein nutsgebouw met tuitgevels.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn