erfgoedobject

Beeld De seizoensarbeider

bouwkundig element
ID
79546
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79546

Juridische gevolgen

Beschrijving

Beeld van de "seizoensarbeider". Beeld van 1968 deel uitmakend van een reeks beelden van beeldhouwer Henri Covemaeker (Klerken), met voorstelling van voorheen belangrijke plaatselijke beroepen en ambachten (ambachten, landbouw, seizoensarbeid enzomeer). Ook straatnamen als Seizoenwerkersstraat verwijzen naar de vele arbeiders te Klerken die als seizoenswerkers gingen meehelpen aan de oogst in Frankrijk of de hoppepluk in Poperinge. Betonnen sokkel met opschrift: "JAAR OP JAAR/ VERMINDERT 'T SEIZOENENSCHAAR/ AAN UW GEDACHTENIS/ IS GEWIJD DEZE BEELTENIS".

  • VANDEPUTTE O., Gids voor Vlaanderen. Toeristische en culturele gids van de Vlaamse gemeenten, Tielt, 1995, p. 566.

Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente  Houthulst, Deelgemeenten Jonkershove, Klerken en Merkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL24, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Beeld De seizoensarbeider [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79546 (Geraadpleegd op )