Wederopbouwhoeve met kapel

Beschrijving

Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, met links bij de erftoegang, kapel. Hoeve van rode en gele baksteen, aansluitend bij het langgestrekte type ten gevolge van aaneenschakeling van stalling, schuur en boerenhuis. Getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk met kruisindeling; schuurpoort dichtgemetseld. Voortuintje met ijzeren toegangshek.

Kapel uit de eerste helft van de 20ste eeuw (naar verluidt circa 1940), toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw ter lande, zie bordje. Roodbakstenen kapel met verdiept portaal. Eenvoudig altaar met beeld Onze-Lieve-Vrouw.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Klerken, s.l., s.d.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn