Wederopbouwhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Verbouwde wederopbouwhoeve. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en als "Nederhof ferme" op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Naar verluidt heropgebouwd op de plaats van het geboortehuis van de dichter Sidronius Hosschius, zie natuurstenen gedenkplaat boven de deur met opschrift: "SIDRONIUS HOSSCHIUS ZAG HIER HET LICHT UIT SYDEROEN DE HOOSSCHE EN JOSSYNE CAEYAERTS IN DEN JARE MDXCVI SIDRONIUS WERD HIER GEBOREN, GEBOREN VOOR DEN HERDERSTAF, ZYN ROOMSCHE LIER ZAL STEEDS BEKOREN, EER DE ARME WIEG OM 'T ROEMRYK GRAF".

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn