Gedenkplaat

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gedenkplaat

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeentehuis van Merkem

Beschrijving

Kouterstraat z.nr. Gedenkplaat aangebracht tegen de gevel van het voormalige gemeentehuis ter nagedachtenis aan de eenheid draadloze telegrafie (Eerste Wereldoorlog).
Kleine bronzen gedenkplaat met in vlakreliëf de voorstelling van een helm met daaronder de letters "TSF"/ "DT". Daaronder brandend olielampje met het opschrift "1914"/ "1918" geflankeerd door twee zuiltjes en twee palmtakken.

INVENTARISATIE VAN RELICTEN UIT WO I IN DE WESTHOEK (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek" en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).
JACOBS M., Zij die vielen als helden…Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Deel 2, Brugge, 1996, p. 242.

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol