Gedachteniskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gedachteniskapel

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Jacobshoekstraat. Woonhuis uit de jaren 1940 met tegen de linkerzijgevel aangebouwde kapel ter nagedachtenis aan een vliegtuigongeval in 1953. Roodbakstenen muurtje op natuurstenen sokkel, bovenaan afgedekt door klein vooruitspringend zadeldakje. Marianis met daaronder twee verdiepte nissen met geknikte boog en geelbakstenen omlijstingen met de volgende opschriften: "HIER VIEL IN BEVOLEN DIENST OP 3 AUG 1953 ONZE DIERBARE ZOON EN BROER PILOOT O/LUIT. PEERAER JOZEF GEBOREN TE HOOGSTRATEN OP 23-6-1930 HEER, WEES UW DIENAAR GENADIG" EN "HIER VIEL IN BEVOLEN DIENST OP 3 AUGUSTUS 1953 ONZE DIERBARE ZOON EN BROER ADJUDANT PILOOT VERSCHUERE ERIC GEBOREN TE ANSEGEM OP 20-1-32 HEER WEES UW DIENAAR GENADIG".

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn