Wederopbouwhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Aan de straat gelegen wederopbouwhoevetje met losse roodbakstenen bestanddelen L-vormig rondom het geasfalteerd erf opgesteld. Erftoegang afgesloten met roodgeschilderd hekken.

Ten zuiden, boerenhuis van drie traveeën van 1924, zie datumsteen boven de deur. Getoogde muuropeningen met geelbakstenen strekken en vernieuwd houtwerk. Klokje op woonhuis en rechts ingebouwde Marianis. Ten westen, schuur- en stalvolume van 1922, zie datumsteen, met witgeschilderde strekken boven de muuropeningen. Laadvenster met trapgeveltje.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn