Café Des Sports

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Des Sports

Beschrijving

Stationsstraat nr. 1/ Kouterstraat. Z.g. "CAFE DES SPORTS" cf. puilijst. Hoekpand uit de jaren 1920 van twee bouwlagen en tweemaal drie traveeën met afgeschuinde en hoger opgaande hoektravee. Overkragende bovenverdieping op rondboogfries. Rondbogige muuropeningen met bakstenen waterlijsten. Op de begane grond bewaard houtwerk met geometrische roedeverdeling in de bovenlichten. Verzorgde gootlijst op kleine korbelen. Rechts aansluitend lager nutsgebouw, cf. poortopening, met dito muuropeningen, gootlijst en houtwerk.

Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol