Kapel toegewijd aan Sint-Anna

Beschrijving

In de kerkhofmuur ingewerkte kapel toegewijd aan Sint-Anna, zie opschrift. Geelbakstenen kapel uit de jaren 1920 op rechthoekige plattegrond met overhoekse versneden steunberen onder blauw pannen zadeldak tussen twee tuitgevels met muurvlechtingen. Geprofileerde korfboogvormige toegang met daarboven ruitvormige steen met het opschrift "H. M. ANNA B.V.O.". Zijgevels met geprofileerde rondboograampjes met glas in lood. Vernieuwd houtwerk. Witbepleisterd interieur met vlak plafond en vernieuwd altaar met beeld van de Heilige Anna.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn