Café Sportwereld

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Sportwereld

Beschrijving

Dorpsplein nr. 21. Hoekpand bij de Errembaultstraat. Dorpscafé z.g. "CAFÉ SPORTWERELD". Verankerde baksteenbouw, witbeschilderd boven een gepekte plint, in historiserende stijl cf. sierankers. Afgeschuinde hoektravee met traptop en smeedijzeren topstuk. Segmentboogvensters.

Bron     : Gilté S., Van Vlaenderen P. & Vanwalleghem, A. met medewerking van Dendooven, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje