Beschrijving

Oorspronkelijk de woning, de schaapstal en de schuur van de schaaphoeder, nu hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf.

Woonhuis met geïntegreerde stalvleugel. Woonhuis, drie traveeën en twee opkamertraveeën onder onderbroken zadeldak (Vlaamse pannen) gevat tussen twee puntgevels afgewerkt met muurvlechtingen. Vermoedelijk oude kern daterend uit de 17de eeuw. Verbouwd in 1909 en 1966. Verankerde witbeschilderde baksteenbouw met zwart gepekte plint. Zijpuntgevel met geblokt rondboogvenster. Typisch 18de-eeuwse deuromlijsting bestaande uit afwisselend blauwe en rode baksteen. Voorts rechthoekige muuropeningen met deels behouden schrijnwerk en luiken.

Geïntegreerde stalvleugel, de vroegere schapenstal, van verankerde baksteen, vroeger voorzien van jaarsteen "17??". Vrijstaande schuur vermoedelijk uit de 18de eeuw. Verankerde baksteenbouw met centraal twee doorritten. In de zijgevel voorzien van een korfboogvormige inrit voor de wapenbergplaats

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan; 207: mutatieschetsen Dudzele, 1909/3, 1966/12, 1986/5.
  • DEVLIEGHER L., De zwinstreek, 1970, p. 47.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia