Hoeve de Kleine Wildernis

Beschrijving

Hoeve zogenaamd de "Kleine Wildernis". De naam wordt voor het eerst vermeld in 1467. Op de kaart van Ferraris (1770-1778) weergegeven met dezelfde naam. Gebouwenconfiguratie, bestaande uit een boerenhuis en schuur, weergegeven op een kaart van 1785. Uitbreiden van boerenhuis met schuurvleugel en afbraak van de bestaande schuur, reeds weergegeven op een kaart van 1785. Bouwen van nieuw woonhuis in 1970. Uitbreiden met schuur en nutsgebouw in 1981. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Boerenhuis, lage verankerde baksteenbouw, witbeschilderd boven een zwart gepekte plint. Pannen zadeldak gevat tussen twee puntgevels afgewerkt met vlechtingen. Klimmende dakkapel.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: mutatieschetsen, Dudzele, 1970/5, 1981/3.
  • Rijksarchief Brugge, Kaarten en plannen Mestdagh, nummer 306A.