Bunkersite Weerstandsnest Ludendorf

Beschrijving

"Weerstandsnest Ludendorf". Onderdeel van het Bataljon II van het Regiment 732 van Infanterie Divisie 712. Het weerstandsnest ligt aan beide zijden van de brug over het kanaal en wordt gevormd door vier MG-opstellingen (Tobruks). De vierde MG-opstelling wordt gevormd door de Tobruk van de enige manschappenbunker.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en landschappen, archief nummer DW 2377.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

Het is de eerste maal dat wordt voorgesteld om een militair bolwerk uit W.O. II op Brugs grondgebied als monument te beschermen. Het weerstandsnest maakt deel uit van 21 restanten van bunkersites uit WO II langs de Vlaamse kust, als onderdeel van de Atlantikwall (door Hitler bevolen in 1941 en in 1942-1943 uitgevoerd).
  • Jaarverslag Dienst Monumentenzorg Brugge, 2006, p. 53.
Auteurs: Meganck, Leen