Beschrijving

Hoeve gelegen op de hoek met de Watergang. Losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf. Woonhuis met geïntegreerde schuur en vrijstaande schuur en nutsgebouw. Volgens het kadaster gebouwd in 1879. Doch woonhuis volgens de jaarsteen in de geveltop van "1873". Boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met opkamertraveeën achteraan. Verankerde witbeschilderde baksteenbouw boven een zwart gepekte plint. Rechthoekige muuropeningen, boven de deur beeldnis. Zijpuntgevel voorzien van rondboogopeningen in een bakstenen omlijsting. In het verlengde van het woonhuis stal-schuur. Onbeschilderde baksteenbouw van zes traveeën onder pannen zadeldak. Nutsgebouw gedateerd door middel van jaarankers "1880". Schuur van 1880 met uitbreiding in 1968. Verankerde rode baksteenbouw met twee grote doorritten.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: mutatieschetsen, Dudzele, 1879/7, 1968/5.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia