• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Lisseweegs Vaartje nr. 51. Samenstel bestaande uit een breed- en een diephuis. Diephuis vermoedelijk met een oudere 17de-eeuwse kern. Breedhuis vermoedelijk daterend uit de 19de eeuw.
Verankerde bakstenen, witbeschilderde volumes boven een zwarte gepikte plint. Rechthoekige aangepaste muuropeningen.

Bron     : Gilté S., Van Vlaenderen P. & Vanwalleghem, A. met medewerking van Dendooven, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, (onuitgegeven werkdocumenten).