Vrijstaande dorpswoning

Beschrijving

Lisseweegs Vaartje nr. 138. Vrijstaande woning met dubbelhuisopstand uit het begin van de 20ste eeuw. Verankerde, bruine baksteenbouw. Lijstgevel met eenvoudige muuropeningen en boven de deur een gevelkapelletje met beeld van Maria.
Tegen de zuidgevel staat een merkwaardige serre met ronde, glazen afdekking.

Bron     : Gilté S., Van Vlaenderen P. & Vanwalleghem, A. met medewerking van Dendooven, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, (onuitgegeven werkdocumenten).