erfgoedobject

Verbindingsdok tussen de Pierre Vandammesluis en het Boudewijnkanaal

bouwkundig element
ID
79856
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79856
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Verbindingsdok tussen de Pierre Vandammesluis en het Boudewijnkanaal. De totale lengte bedraagt 3.500 meter onderverdeeld in de volgende secties: 300 meter op een breedte van 200 meter, 1.500 meter op een breedte van 425 meter en 800 meter op een diameter van 600 meter (als zwaaiplaats voor de schepen) en 900 meter over een breedte van 400 meter. De waterdiepte bedraagt overal 18 meter en de oevers zijn uitgevoerd in schuine talud.

  • Haven Zeebrugge. Informatieboek, Brugge, 1982, p. 51-52.

Bron: GILTÉ S., VAN VLAENDEREN P. & VANWALLEGHEM, A. met medewerking van DENDOOVEN, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Verbindingsdok tussen de Pierre Vandammesluis en het Boudewijnkanaal [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79856 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.