erfgoedobject

Zuidelijk Insteekdok

bouwkundig element
ID
79857
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79857
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zuidelijk Insteekdok
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Zuidelijk Insteekdok, gelegen ten zuiden van het Verbindingsdok als tegenhanger van het Noordelijk Insteekdok (zie VSA-kaai). Met het graven van het Zuidelijk Insteekdok werd begonnen in het kader van de uitbreidingswerken van de Achterhaven in het begin van de jaren 1990. Het Zuidelijk Insteekdok heeft momenteel slechts één derde bereikt van de geplande lengte (met name 2,5 kilometer). Verder heeft het een breedte van 400 meter en een waterdiepte van 18 meter. De oostelijke kaai, de zogenaamde Canadakaai, heeft een kaailengte van 600 meter; de waterdiepte bedraagt 15 meter.

  • Haven Zeebrugge. Informatieboek, Brugge, 1982, p. 51-52.

Bron     : Gilté S., Van Vlaenderen P. & Vanwalleghem, A. met medewerking van Dendooven, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Zuidelijk Insteekdok [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79857 (Geraadpleegd op )