Hotel Flandria

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Interbellumwoning opgetrokken in 1925 naar een ontwerp van "Gust. Bailyu - Bouwmeester - Heyst" zie ondertekening van het bouwplan. Typische baksteenbouw gecombineerd met witgecementeerde vlakken, muurbanden en aanzetstenen. Vernieuwd houtwerk behalve de houten kroonlijst op klossen en smalle modillons. Oorspronkelijk bevindt zich een gevelbreed balkon op de eerste verdieping en centraal op de tweede verdieping zie bouwaanvraag. Op een oude postkaart staat het pand afgebeeld als hotel "Flandria" (zie naam in het gevelvlak) met fraaie smeedijzeren balkonleuningen.

• Provinciale Bibliotheek en Documentatiecentrum West-Vlaanderen, Iconografische collectie.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 662/1925.